Vuxenpoäng: 0

Igår samlade vi vuxenpoäng. Vi skaffade Ikea Familykort. Oj oj oj liksom.


Men sen fick vi många minuspoäng. Ikea är ju trots allt en bra lekplats.

Det bästaBarcelona är så himla bra. Har nästan allt. Nästan. Så det man saknar mest får man importera från Sverige. Typ pannkakor, Gustav och semlor. Då blir det bra. Riktigt bra. Bäst.


Jo, idag kallar vi det semla.

Bästa veckan iallafall

Gustav har varit här hela veckan. Den snabbaste veckan jag har varit med om. Sjukt synd. Men galet kul var det. Fram till klockan 7 idag när han åkte. Då började en fruktansvärd morgon.

Såhär var det:

Förutsättningar: En timmes sömn på natten. Tre timmars sömn natten innan. 9 veckor tills jag får träffa Gustav igen. Söndag i Barcelona. Ingen mobil.

Händelseförlopp: Jag sa hejdå till Gustav vid busstationen och gick hem. Jag kom hem och skulle låsa upp dörren. Dörren gick inte att öppna. Satte mig utanför och tänkte vänta på att Maja och Tomas kom hem, dom hade varit ute. Väntade ett tag. Gick en liten sväng och lånade en penna för att lämna en lapp vid dörren. Lånade toaletten på Spar och köpte ett äpple. Gick hem och kollade läget. Gick på gudstjänst i katedralen. Gick hem och kollade. Försökte vila lite i trappuppgången. Gick en liten sväng. Letade efter ett internetcafé som var öppet. Hittade inget. Gick till turistinfon för att få hjälp. Fick gå en bra bit för att komma till ett öppet. En röd skylt på dörren: Internet funkar inte. Gick hem för att kolla läget igen vid halv 11. Då öppnade dom dörren när jag ringde på. Och hade varit hemma hela tiden.

Nu har jag sovit och klagat och nu är det bättre.Det har gått över

Inatt har jag varit arg. Hela natten. Med start vid 4-tiden blev jag ficktjuvad på en 5-eurosedel när vi skulle hem. Vid 6-tiden blev jag väckt och upptäckte att någon rökte i våran lägenhet. Och mellan halv 9 och 12 har det varit paradtåg på våran gata.

Men nu har det gått över. Det var jättekul igår!


Vi utgör en oslagbar trio. Maja, Sangrian och jag.

Sverige ligger i Barcelona

Idag var vi på Ikea. Det var precis som att vandra in i Sverige. Precis som hemma. Så idag har vi druckit gott kaffe och ätit mjukglass. Och nu vet vi vart vi ska ta vägen när vi har hemlängtan. Det känns tryggt.Livsfarliga grannar och vansinnig bibliotekarie

Det händer konstiga saker i Barcelona. Minst sagt. Sjuka.

Inatt vaknade vi plötsligt. Klockan var runt halv 6 på morgonen. Någon höll på att flytta möbler inne hos våra grannar. Stora möbler. Som slog i väggen då och då. Det pågick ett bra tag. Sedan började våran granntjej prata. Eller mer mässa. Hon ba: "Fuck you, motherfucker. Fuck you. I hate you man. I´m gonna kill you!" Upprepande. Maniskt. Sen höjde hon ljudet på tvn till max. Och sen fortsatte hon att flytta möbler och slå i väggen. Undrar vad hon tar för dråger. Hon måste ha hallucinerat... Nu är vi asrädda för våra grannar.

Sen till mer trevliga konstiga barcelonesiska saker.

Nyss blev vi störda i vårat tv-tittande. Vansinnigt störda. Dom hade parad på våran gata. Våran lilla gata var helt full med folk som sjöng och spelade. Och var tjugonde meter ungefär gick en jättekvinna (ca 3 meter) med 1800-talskläder och som snurrade runt.

I universitetsbiblioteket viskar man. På riktigt. Dom viskade till och med i receptionen. När vi gick in där typ 8 pers kom det fram en dam och viskade till oss att man var tvungen att boka tid för att komma in. Och så sa hon att vi kunde boka tid för att komma tillbaka nästa år. !!? Men när vi skulle gå därifrån kom hon fram igen. Hon skulle visa oss ut. Fast vi var 10 meter från utgången. Men hon tog en annan väg. Vi gick igenom 7 rum skulle jag gissa. Där folk satt och pluggade. Sen kom vi ut på samma ställe som vi gick in ungefär. Hon var inte riktigt vettig.

Maja köpte nya skor i veckan. Hon tänkte förnya sina vita som hade blivit smutsiga. Hon skulle bara betala. Då kom det fram en dövstum gubbe och ville köpa hennes gamla. Dom gamla smutsiga allstså. För 20 euro. Han sa att han var konstnär. Eller.. visade med tecken. Ett bra kap för Maja kan man säga.

Nu vaknade våra grannar.

Majalindblom.blogg.seKolla på Majas blogg också =)

En liten promenad bara

Låter bilderna tala för sig själva.

Halogenvärmare

Våran hyresvärd är kanon! Vi får allt vi frågar efter. Vi har fått nya sängar, nya påslakan, ett köksbord, stolar... Den största utmaningen är att fråga. Han kan bara spanska med en hastighet.

Nu har vi frysit som tusan alla nätter vi har bott här. Det blir i princip lika kallt inne som ute. Jag har haft täcke, två underlakan och ett överlakan över mig, tre lager pyamasbyxor och två pyamaströjor och hackat tänder. Helt i onödan. När vi slagit upp ordet uppvärmning i lexikonet gick vi ner till Fernando (hyresvärden). Och bar en minut senare in en halogenvärmare i lägenheten.

 

Ja vi har verkligen jobbat på att hålla oss varma.


Snart en vecka i Barcelona

Nu har vi varit i Barcelona i snart en vecka. En fantastisk stad. Och när vi upptäckte hur fint det var vid havet blev stan ännu bättre.


Vi tog över lägenheten efter några halvhippies. Därför blev vi lite förvånade när vi hittade en prästdräkt.Igår var vi ute. Det funkar alldeles utmärkt på tisdagar också. Och idag var det sol. 

RSS 2.0