Lövsångare

Om man nu mot all förmodan skull återföds när man dör. Och man mot all förmodan får välja vad man ska återfödas som. Då har jag ett värdefullt tips här. Jag har tänkt på detta. Och lövsångare verkar vara det bästa valet. Helt klart. På sommaren lever de ett trevligt och ostört liv i de skandinaviska lövskogarna. Att de är mycket duktiga flygare förhöjer givetvis livskvaliten. Ett stort intresse är att sjunga och till det har de en mjuk, visslande sångröst. När hösten kommer börjar de flyga söderut. Slutmålet är Afrika och på vägen får de se hela Europa från luften. Och där det ser trevligt ut kan de helt enkelt stanna ett tag. Vid Medelhavet kanske. Och efter att ha spenderat vintern på varmare breddgrader återvänder de till Norden lagom till att våren övergår till sommar.


Rättfärdighetens förste, av Davids hus den störste...

Jag har fått "Bered en väg för herran" på hjärnan. Nynnar på den samtliga vakna timmar. Det har varat i en vecka. Det ger sig inte.

OS-effekten

Det blir annorlunda när det är OS. Man bläddrar till sportsidorna och struntar i resten av tidningen. Man somnar inte om klockan 7 utan sätter på tvn. Man blir plötsligt otroligt intresserad av sporter man inte förstår sig på. Man kan med intresse följa en oviktig beachvolleymatch utan att kunna en enda regel. Man blir rörd till tårar när en cyklist vars namn eller nation man inte har en aning om korsar mållinjen. Man kan förutse den abstinens som kommer när det hela är slut.


Glädjedödare

Jag tyckte det skulle bli kul och kolla på os. Tills jag läste os-bilagan till tidningen. Och det slog mig att medans jag åt frukost, så gick de små kinesiska barnen och la sig.

03.00 Friidrott
04.30 Tennis
03.00 Tae Kwon Do
06.00 Fotboll
01.30 Friidrott
03.00 Handboll

Bara för att visa det olyckliga i det hela.

Maja säger:

Oj, har den där grisen horn?... Nej det var strutsben.

RSS 2.0