Nyckelknippa

Idag har varit en jävulsk dag sett ur en praktisk synvinkel (annars har den varit väldigt trevlig). Nycklarna var bara ett kapittel i denna soppa. I morse glömde jag skåpnyckeln (jag har ett eget lås eftersom jag tappade bort både min egen och skolans extranyckel till det förra) som just idag råkade vara oumbärlig och på eftermiddagen tappade jag bort cykelnyckeln (som egentligen var extranyckeln eftersom den riktiga försvann förra sommaren).

Nu har jag skaffat en nyckelring.


Som på dagis

Nu är man där igen. I två veckor får man ha det lika bra som på dagis. Skolan är slut men studenten finns kvar. Man är ledig fast behöver inte jobba eftersom man går i skolan. Idag fick vi veta lite resultat och ha klassråd. Och så kunde vi äta glass på torget och flanera på stan resten av dan. I morron ska vi ha sista "lektionen" med Sven och sola. Kvar i skolan är studententräning i aulan och en klassens dag. Nu är det precis lika bra som på dagis. Och nu har man vett och njuta också.

image22

Tallin

Igår var vi i Tallin. Fin stad. I allafall den gamla stadsdelen. Jättefin. Vi var där i 4 timmar. Restiden var typ 37 timmar. Var det värt det?

Nej. Tallin i 4 timmar är inte värt 37 timmars restid.

Men restiden är lätt värd 4 timmar i Tallin! Kolla själva.


Något om bakfoten kanske

I en bok kan man läsa om äkta felskrivningar i uppsatser skrivna på högstadie och universitetsnivå. Man kan lugnt säga att vissa av dom var rätt grova missar.

" Invånarna i Egypten kallas mumier. De bodde i Saraöknen och färdades via kanel"

"Saras klimat är sådant att invånarna måste bo någon annanstans, så vissa delar av öknen måste kanaliseras. Egyptierna byggde pyramiderna i form av en enorm trekantig kub. Pyramiderna är en bergskedja mellan Frankrike och Spanien."


Sjung på studenten

Hög tid att lära sig texten nu. Lyssna på youtube och sjung med. Ni måste lära er!

Sjungom studentens lyckliga dag,
låtom oss fröjdas i ungdomens vår!
Än klappar hjärtat med friska slag,
och den ljusnande framtid är vår.
Inga stormar än
i våra sinnen bo,
hoppet är vår vän,
och vi dess löften tro,
när vi knyta förbund i den lund,
där de härliga lagrarna gro!
där de härliga lagrarna gro!
Hurra!

MAXA MAXA MAXA

Nu ska vi maxa. Det har vi tummat på. Vi ska göra allt roligt. Maxa allt. Det är väl alla med på? Det blir fett kul. Jag lovar.


Igår:

Konstig kille: "Tjena, kan ni berätta lite om Eskilstunas uteliv?"

Vi: "Eh.. ja, det är väl det här..."

Konstig kille: "Aha, tsss... varför har du ett rött band i håret?"

Jag: "Eh.. för att få lite färg..."

Konstig kille: "Tsss. Vad har du för skor egentligen?"

Jag: "Eh.. vanliga.."

Konstig kille: "Tsss, asså dom passar ju inte till klänningen!"

Jag: "Eh.. nähe.."

Konstig kille: "Tsss"

Allt ordnar sig

Till att börja med: Tack Hanna för stödet!

Förra inlägget är numer ogiltigt. Gäller inte längre. Hon förstod min lärare. Hon är bra hon. Jag slipper höjningsprov. Fick lida mindre än ett dygn. Det går att förlåta.

Uberbra dag det här också. Soligt som sjutton och vi käkade årets första torgetglass. Förstklassigt. Perfekt. Hedervärt. Underbart. Magnefikt. Förträffligt.

9 fina år med biologi

Idag fick vi tillbaka biologiproven. Det gick bra. Precis som jag ville. Tänkte tillbaka på det förra biologiprovet. Det gick också bra. Skönt tänkte jag. Det här blir bra.

- Höjningsprovet är den 20 maj, sa läraren.

Jag la knappt märke till det. Men sen när lektionen var slut tänkte jag att det var lika bra att kolla för säkerhets skull fall jag skulle behöva göra höjningsprov. Men mest för att höra att jag inte skulle behöva. Jag satte mig inte ens ner. Bara stod i dörren och väntade på ett "Nej, du behöver inte."

Det var självöverskattande och övermodigt. Hjärtat sjönk som en sten.

- Klockan 15.00, tisdagen den 20 maj i aulan.

Men jag struntar i det. Jag tänker inte. Har ingen lust. Skiter i det.

Kan nämna att biologi har varit mitt favoritämne från och med mellanstadiet till och med klockan 13.50 idag.

image12

I morron ska vi dissikera växter. Spännande...

Paris Paris...

Jag slänger in några parisbilder här. Lite sent kanske...Paris är i princip uppbyggt av hus, fransmän, turister, rosa träd, kyrkor och baguetter. Det är därför man gillar den stan så mycket.

Orättvisor i hemmet

Det där med att hjälpa till hemma är inte alltid så lätt som man tror. Ju mer desto bättre brukar föräldrarna tycka. Men inte i alla fall. Inte i fallet med min lillebror. Som för övrigt är 17 år. En ålder då den nytta man utför hemma borde vara till just nytta. Men inte i hans fall. I hans fall är det bättre att han låter bli. Vilket han självklart gör.

Att låta honom dammsuga är ingen ide. Han förstår inte att hörnen och kanterna är viktiga. Han bryr sig bara om mitten. Och det är ingen som vill att han ska laga mat. Förra gången stekte han färdiga köttbullar som var kalla i mitten och brända på utsidan. Man fick en lätt overklig känsla när man åt dom. Att han hänger upp tvätt på tork uppskattas inte heller. Kläderna blir vinda och konstiga. Jag har förbjudit honom att röra mina.

En eventuellt blivande sambo bör varnas. Allt annat vore oärligt. Men man kan inte komma ifrån att det är en smart taktik. För så dålig kan väl ingen vara?

RSS 2.0