Glad påsk

Fram till torsdag kommer temperaturen att variera mellan -10 och +1 grad. I morron kommer det snöa.

Veckan efter lovet är det fysikprov, historiaprov, religionsuppgiftsinlämning och musikuppgiftsinlämning.

Så. Nu har jag klagat. Nu känns det bättre.

Men igår var det roligt. Det var ju kul.


Nytt förslag

Herre gud va bra man hade det när man gick på dagis. Man hade en massa fritid där. Man kunde göra vad man ville. Och när man inte hade fritid hade man samling. Det innebar att man satt i en ring och sjöng, eller så läste nån en saga. Gympa tror jag vi hade också. Då fick man klättra på plintar och leka land, hav och stad. På fredagar fick vi glass. När man skulle hem sen blev man hämtad. Och sen var det bara att fortsätta leka.

Jag kommer inte ihåg om jag uppskattade dagistiden. Jag minns inte vad jag tyckte liksom. Därför tänkte jag att man borde lägga den lite senare i livet. Typ nu. För nu skulle man verkligen komma ihåg den. Och uppskatta den ordentligt.


Kopiatorreparatör

Idag när vi satt och räknade på den näst sista fysiklabben började Gunnar prata om att 15 april inte är långt borta. Då fyller Maja år.

Och så är det sista anmälningsdan till högskolan. Ingen visste vad man ville söka. Men till skillnad från dom flesta hade han konkreta förslag. Han tyckte att kopiatorreparatör skulle passa.

- Det hade ni inte tänkt på va? sa han.

Nej. Det är sant. Det hade vi inte. Men nu har i allfall jag tänkt färdigt. Jag vill inte bli kopiatorreparatör. Men förslag uppskattas alltid.

Årets första dopp

Jo, det är faktiskt sant.

I idrott och hälsa B ingår det att hoppa i en isvak. Coolt va? Men i år fanns det ingen isvak på Eskilstunaån. Inte mycket till is överhuvudtaget.

Så från coolt till vansinnigt. Vi fick hoppa i ån som även utan is har iskallt vatten. Med säkerhetsrep runt midjan och uppmaning om att försöka andas lugnt funderar man ju på hur nyttigt det egentligen kan vara. Och inte ett dugg coolt, bara vansinnigt. Eller nästan bara. Väl inne i värmen igen kändes det rätt coolt.

Och visst har man lärt sig något. Till exempel hur dom från Titanic kände sig i vattnet. Nästa gång jag ser den filmen ska jag kanske gråta redan där.

Förresten så var malarna riktigt snälla.

På stan i fredags

Linnea: "Haha, såg du han med leggings?"

Han med leggings? Jag måste ha hört fel.

Tyvärr hade hon rätt. Han hade leggings.


Domedagen avklarad

Projektredovisning idag. Då vi visade våran klocka som går en minut på 5 sekunder. Som är vind och skel. Som på en sekund visar 3 sekunder ibland. 7 sekunder ibland. Som oftast hakar upp sig och stannar. Men som vi trots allt är ganska stolta över.

Vi räknade med att bli sågade. Halshuggna. Att behöva stå till svars. Att förklara att den faktiskt fungerar. Ibland.

Men vi klarade oss. Det där med fungerande klocka... det tar vi privat lite senare.


Kent

image12
Mäktigt var det faktiskt.

RSS 2.0